Picture of the Big Ben in London

Social media is inherent aan een marketingplan in de reissector. Maar hoe laat post je nu het best op Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest of YouTube om de meeste mensen te bereiken? Coostoo (Social Media Management Software) zet eens enkele statistieken op een rijtje.

Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op Instagram. Donderdag is de beste dag om te posten. Om 17u krijg je de meeste interactie.
Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op Facebook. Woensdag is de beste dag om te posten. Om 19u krijg je de meeste interactie.
Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op Instagram. Donderdag is de beste dag om te posten. Om 19u krijg je de meeste interactie.
Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op Twitter. Woensdag is de beste dag om te posten. Om 12u krijg je de meeste interactie.
Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op Pinterest. Zondag is de beste dag om te posten. Om 22u krijg je de meeste interactie.
Grafiek die aangeeft op welke dag en hoe laat je het beste post op YouTube. Woensdag is de beste dag om te posten. Om 16u krijg je de meeste interactie.

De belangrijkste tip blijft echter om te testen op maat van jouw eigen publiek. Veel belangrijker dan het tijdstip van de post, is trouwens de relevantie en creativiteit van jouw content.

TalkWalker en Hubspot bundelden recent hun krachten om de social media trends van 2021 te definiëren. Gebaseerd op de meningen en ervaringen van diverse experts en influencers kwamen ze tot enkele gemeenschappelijke conclusies.

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

🚀 Of activeer, net als 200+ travel professionals, wekelijkse updates via WhatsApp via de button rechts onderaan.

Hulp nodig om jouw sociale media meer en beter in te zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *