Instagram Keyword Search Travel

Instagram komt met een update van haar zoekfunctie. Waar je nu enkel op basis van hashtags en locaties kan zoeken naar leuke content, kan dat binnenkort gewoon aan de hand van zoekwoorden.

Daardoor kan je als gebruiker simpelweg ‘mooie stranden’ of ‘wandelroutes’ ontdekken, zonder dat je daar de trending hashtag voor moet kennen. Instagram zal foto’s, beschrijvingen, hashtags en locaties screenen om content voor te stellen die overeenkomt met jouw zoekopdracht.

Instagram werkte zich de laatste jaren op tot een van de belangrijkste – zoniet het belangrijkste – social medium voor de reissector. Een podcast van Facebook claimt dat:

70% van de reizigers via Instagram hun mooiste vakantiekiekjes delen

67% gebruikt Instagram als inspiratiebron bij het maken van nieuwe vakantieplannen

61% zoekt tijdens hun vakantie naar toffe activiteiten in de buurt

De nieuwe zoektechnologie kan jouw profiel op die manier in contact brengen met potentiële klanten, op het moment dat zij op zoek zijn naar jouw product of dienst.

De nieuwe functie is nog niet beschikbaar in België, maar wordt eerst gelanceerd in Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Ierland en Canada. In tussentijd kan je wel baat hebben bij deze 4 Instagram-tips voor reisorganisaties.

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

🚀 Of activeer, net als 200+ travel professionals, wekelijkse updates via WhatsApp via de button rechts onderaan.

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *