Picture of a woman paddling in the ocean and enjoying her slow travel experience

Slow Travel is al jaren een buzzword in de reissector. Verschillende trendrapporten beweren dat deze manier van reizen in 2021 definitief zal doorbreken.

Onderzoek van eDreams Odigeo lijkt de trend te bevestigen. Tijdens de zomer van 2019 en 2020 werden de meeste vakanties geboekt in voor een periode tot 13 dagen. De voorlopige cijfers voor 2021 voorspellen dat 35% van de reizigers nu al vakanties boeken die 14 dagen of langer zullen duren.

Minder reizen dus, maar wel gedurende langere periodes en aan een minder strak tempo. Meer tijd om tot rust te komen en ten volle te genieten van alle prikkels, culturen en de omgeving rondom jou. Het Expedia Research bevestigd tevens dat reizigers op zoek zijn naar rustgevende ervaringen.

3 Slow Travel Reisorganisaties

De Engelse reisorganisatie Byway focust op de reiservaring en biedt unieke vakanties in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aan per trein, boot of fiets.

Reisorganisaties zoals Secret Atlas bieden sinds deze zomer 15-daagse cruises aan rond de Spitsbergen voor maximaal 12 personen. Een route die door grote rederijen op 8 dagen wordt rondgevaren.

Bij Embark Longer van Embark Beyond kan je dan weer vakanties boeken voor 30 dagen of langer, in ca. 100 accomodaties wereldwijd.

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *