A quote by Frederik De Roo of Travel Trends, claiming: “The need for exploration is so inherent in humankind that I’m convinced that it will recover as soon as it is safe. We all tended to discover our own neighborhood during the lockdown. COVID-19 definitely has taught us that travel is simply the most progressive expression of human curiosity.“

Als toerisme expert kunnen we niet anders dan 2021 met goeie moed aan te vatten.

“The need for exploration is so inherent in humankind that I’m convinced that it will recover as soon as it is safe. We all tended to discover our own neighborhood during the lockdown. COVID-19 definitely has taught us that travel is simply the most progressive expression of human curiosity.“

Frederik De Roo, Travel Trends

De vaccinatiestrategie biedt mensen duidelijk hoop en een perspectief om later dit jaar opnieuw op reis te kunnen gaan, zo blijkt oa. uit cijfers van Skyscanner en Corendon.

In een interview met Radio 2 bevestigde Britta Baeke, aan de hand van cijfers van ABTO, dat 90% van de Belgen de intentie heeft om opnieuw op reis te gaan naar het buitenland.

We hebben echter nog een lange weg te gaan. In een jaarlijks onderzoek voorspelt Skift dat de toeristische sector ten vroegste in 2023 opnieuw het niveau van voor de coronacrisis zal kunnen bereiken.

Tot dan (en ook nadien) is het de taak van elke reisexpert om het vertrouwen van liefhebbers te winnen, hen te inspireren en hen te bewijzen dat hun veiligheid ook tijdens een vakantie gegarandeerd kan worden.

#TogetherInTravel

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

🚀 Of activeer, net als 200+ travel professionals, wekelijkse updates via WhatsApp via de button rechts onderaan.

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *