Duitsland Vakantieland lanceert vandaag in het station Antwerpen-Centraal een nieuwe campagne “Stay just a little bit longer …”.

Tijdens de campagne kunnen toeristen een reisgids downloaden met 10 unieke en duurzame reisverhalen die leren hoe je duurzamer, klimaat- en milieuvriendelijk kan reizen naar en in Duitsland, door langer op je bestemming te blijven.

Toeristen hebben ook onmiddellijk een positieve impact op het milieu. Per download van de reisgids plant de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een boom – in samenwerking met Go Forest – in Cunewalde, Saksen.

Uit een onderzoek van Booking.com blijkt dat 71% van de reizigers in de toekomst duurzamer wil reizen. Bovendien geven ze ook aan dat ze graag een directe positieve impact op het milieu maken. Met deze campagne wil Duitsland Vakantieland inspireren om duurzame keuzes te maken en reizigers te helpen om die positieve impact te maken op de natuur en het klimaat.

Duitsland heeft heel wat moois te bieden: 51 UNESCO-Werelderfgoedsites, 16 UNESCO-biosfeerreservaten, meer dan 90 eilanden en maar liefst 104 natuurparken. Om al deze schoonheid te beschermen zodat nog vele generaties er van kunnen genieten, is het belangrijk dat we toerisme op een duurzame manier invullen. Dat kan op tal van manieren en één daarvan is langer op vakantie gaan. Met de campagne wilden we ook zelf een directe, positieve impact op het milieu hebben. Samen met de Belgische reizigers kunnen we niet alleen inspireren, maar ook een bos planten en zo de Duitse natuur verder bewaren en beschermen.

Kristina Hansen, Director van DNDT België / Luxemburg

Wie de reisgids zelf wil raadplegen en zijn steentje wil bijdragen aan het planten van een bos in Saksen, kan de gids downloaden op www.germany.travel/reisgids ​ ​

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *