Categorieën
Blog

Barack Obama presenteert nieuwe Netflix-serie over nationale parken

Wedden dat je vanaf 13 april gekluisterd zit aan je TV-scherm? Netflix lanceert een nieuwe docu-serie over de meest indrukwekkende nationale parken ter wereld. Gastheer en presentator is niemand minder dan Barack Obama.

De makers van het programma willen niet enkel de schoonheid van de natuur in beeld brengen. Ze willen ook dat kijkers zich bewust worden van het belang van deze indrukwekkende parken voor onze planeet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste Travel Trends in jouw mailbox

Categorieën
Blog

Met deze Pinterest-tips haal je meer uit 7 miljoen travel zoekopdrachten per jaar

Elk jaar vinden er zeven miljoen travel-gerelateerde zoekopdrachten plaats op Pinterest. Maar ondanks dat het kanaal heel wat te bieden heeft voor de toeristische sector, spenderen we onze marketingbudgetten voornamelijk op Google en Facebook.

Social media agency Moondust lijst de voordelen van Pinterest op en deelt tips hoe je het kanaal als reisorganisatie kan inzetten.

Waarom moet een reisorganisatie adverteren op Pinterest?

Er zijn heel wat redenen om Pinterest te overwegen in jouw marketing strategie.

– Maandelijks 3 miljoen gebruikers in België.

– Jaarlijks 7 miljoen travel zoekopdrachten waar potentiële klanten inspiratie opdoen of reisplannen maken.

– Gemiddeld 2,5 keer goedkopere traffic dan andere kanalen.

– 75% van de pins zijn afkomstig van merken, maar 50% van de gebruikers heeft niet door dat ze een advertentie te zien krijgen.

Hoe haal je het meeste uit Pinterest als toeristische organisatie?

– Gebruik jouw mooiste beeldmateriaal. Ideaal zijn verticale formaten (1000 x 1500 pixels).

– Video wint ook op Pinterest aan belang, test zeker het Idea Pins format uit.

– Denk aan jouw branding en voeg jouw logo toe als watermerk.

– Pinterest is een zoekmachine, zorg dus zeker ook voor een titel (100 tekens, 40 getoond) en beschrijving (500 tekens, enkel getoond bij openen van de pin).

– Implementeer de Pinterest-tag om de impact van advertenties op te volgen.

– Adverteer aan de hand van minstens 25 zoekwoorden en maak doelgroeplijsten aan.

– 82% van de gebruikers gebruikt enkel de Pinterest app. Zorg dus dat je landingspagina’s mobile friendly zijn.

Blijf op de hoogte van de laatste marketing trends in toerisme, schrijf je in op onze nieuwsbrief

Categorieën
Blog

‘Pin je punt’ verzamelt nuttige info voor fietsers en wandelaars 

Wie al eens gebruikt maakt van een fiets- of wandelapp weet dat heel wat nuttige informatie vaak ontbreekt op die kaarten. Denk maar aan laadpunten voor e-bikes, openbare toiletten, picknickplaatsen om te lunchen of een speeltuin voor kinderen. 

Met ‘Pin je punt’ verzamelt en digitaliseert Toerisme Vlaanderen samen met de Vlaamse provincies daarom alle nuttige locaties in Vlaanderen. Bekende Vlaming Sam De Bruyn roept alle fietsers en wandelaars alvast op om zelf ook hun plaatsen te delen. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Travel Trends en ontvang onze updates in jouw mailbox

Categorieën
Blog

Daymaker Travel App biedt gepersonaliseerde reisinspiratie

“Iedere keer als ik op vakantie vertrok raakte ik gefrustreerd omdat de vakantietips die online terugvond heel gefragmenteerd waren of totaal niet aansloten bij hoe ik graag reis”, aldus Nico Mullens, Co-Founder van Daymaker

Daymaker is een platform waar bezoekers zowel tips kunnen zoeken als delen. Zoek ja naar reisinspiratie voor een bepaalde bestemming, dan zal je ook enkel maar tips ontvangen van mensen met een gelijkaardig reisprofiel. Op die manier zijn de tips je krijgt veel relevanter.

Op dit moment kan je al zo’n 150 tips terugvinden, tegen eind dit jaar moeten dat er 10.000 zijn en mikt de app op 30.000 gebruikers. 

Schrijf je in op de Travel Trends nieuwsbrief en ontvang alle updates in je mailbox

Categorieën
Blog

Weekly update: 5 Travel Trends (23 febr. 2022)

Elke week gaat Travel Trends op zoek naar de meest recente ontwikkelingen in de toeristische sector. Ook deze week hebben we opnieuw heel wat nieuwswaardigheden opgepikt.

Eten of drinken bestellen in het vliegtuig met je smartphone

Passagiers bij Corendon kunnen vanaf nu eten of drinken bestellen tijdens de vlucht met hun smartphone, tablet of laptop. Je maakt daarbij gebruik van het AirFi-systeem dat in real-time connectie staat met de voorraad aan producten.

De technologie maakt het mogelijk om de klanten beter te bedienen, het cabinepersoneel efficiënter in te zetten én omzet te creëren.

Must-see: All-In

Gespot op LinkedIn dankzij Vicky Steylaerts, sindsdien op mijn watchlist. ALL-IN volgt Ismail en Hakan, twee nieuwe medewerkers van een all-in hotel.

De film van Volkan Üce brengt op een mooie maar schrijnende manier in beeld hoe de all-in-hotelcultuur al te vaak moet balenceren tussen veranderende normen en waarden van het Westerse toerisme.

Inspirato pass

De Inspirato pass is een abonnement waarmee je voor 2.500 dollar per maand onbeperkt vakanties kan boeken bij aangesloten luxehotels en exclusieve vakantiehuizen. Als abonnee geniet je bovendien van tal van extra voordelen.

Vorige week stond de beurslancering van Inspirato op de agenda. Aandelen van Inspirato zijn sindsdien al vier keer meer waard.

Inspirato telt ondertussen 14.000 leden, 492 accomodaties en haalt jaarlijks 116 miljoen dollar omzet op.

Benidorm populairder dan Londen op TikTok

Dat TikTok het snelst groeiende social medium is van het moment hoeft geen uitleg. Nog steeds wordt de app elke maand meer dan 100.000 keer gedownload.

Het kan als reisorganisatie interessant zijn een kijkje te nemen op het kanaal van Visit Benidorm. Het account telt bijna evenveel volgers als wereldstad Londen, maar heeft ondertussen wel dubbel zoveel likes weten te verzamelen.

Het platform doet het ook goed in adverteerderstermen. 73% van de Europese gebruikers zegt op TikTok inspiratie op te doen en 63% kijkt reclamefilmpjes helemaal uit in afwachting van een volgend filmpje.

Center Parcs in Zuid-Frankrijk: futuristische cottages en moestuinen

Center Parcs opent in mei 2022 een nieuw vakantiepark in het Zuiden van Frankrijk met centraal thema duurzaamheid, natuur en boerenleven.

Er is plaats voor 400 vakantiehuizen, waaronder boerderijen met een eigen werktuin en luxueuze boomhutten. Centraal in het park is er plaats voor een sfeervolle marktplaats waar lokale leveranciers streekproducten zullen aanbieden en bevinden zich gemeenschappelijke moestuinen, typerend voor de regio.

Meer Travel Trends ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Categorieën
Blog

Experiences beats products, of hoe Expedia met ‘Stuff’ de Super Bowl nu al heeft gewonnen

Dit weekend staat de Super Bowl op het programma, dus is het uitkijken naar heel wat advertenties van grote merken die (nieuwe) producten in de kijker te zetten.

Expedia lanceerde daarom een nieuwe campagne die kijkers eraan herinnert dat we de meeste waarde en de mooiste herinneringen halen uit betekenisvolle levenservaringen en momenten.

Om die woorden extra kracht bij te zetten zal Expedia zondag 20 vakanties – gebaseerd op Super Bowl advertenties – wegschenken in de vorm van 120.000 dollar aan Expedia Award Points.

“During the game, we’re turning every other commercial into a chance to travel. Sure, stuff is great, but travel is a more powerful vehicle for meaningful experiences and that’s what we’ve missed over these past few years.”

Hector Muelas, senior vice president of global creative for Expedia

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer Travel Trends

Categorieën
Blog

We geven meer geld uit ten voordele van onze mentale gezondheid, ook op vakantie

We hechten meer belang aan mentale gezondheid. Uit recent onderzoek van American Express blijkt nog maar eens dat 80% van alle consumenten wereldwijd meer goede voornemens heeft genomen voor 2022 wat betreft gezondheid en welzijn.

Twee derden van alle ondervraagden geeft aan dat ze meer geld willen spenderen aan producten en diensten die hun fysieke en mentale gezondheid op een positieve manier kan bevorderen.

Ook reizigers hechten anno 2022 meer belang aan hun mentale gezondheid:

– 55% is bereid om meer te betalen voor activiteiten die stress verminderd en mentale rust schenkt

– 76% ziet reizen als een manier om mentaal tot rust te komen

Het is voor reisorganisaties dan ook een enorme opportuniteit om ervaringen aan te bieden die dergelijke verwachtingen ondersteunen. Enkele tips:

– Uit onderzoek blijkt dat we in Europa tot rust komen tijdens wandelen in de natuur

– Slaap is belangrijk, zorg dat jouw klanten op kwalitatieve bedden en matrassen kunnen slapen

– Plan het reisschema van jouw klanten niet overvol, zorg dat er ruimte is om de ervaring ook ten volle te beleven

Deze travel trends via nieuwsbrief ontvangen?

Categorieën
Blog

Vakantiedrang: het zomerseizoen is nu al begonnen

“Vakantiedrang” wordt het woord van het jaar, zo start het recente persbericht van Neckermann.

Zij zien dat Belgen massaal hun zomervakantie zijn beginnen plannen. Maar liefst 75% van al hun boekingen op dit moment zijn voor vakanties deze zomer.

Ook bij Corendon merken ze sinds Kerstmis een gelijkaardige toename van het aantal boekingen:

Sinds Kerst merken we een duidelijke verschuiving van last-minute boekingen voor winterzon naar circa 75% van de boekingen voor de zomerperiode naar de Griekse en Spaanse eilanden.

Thomas Heezen, Head Online Marketing België bij Corendon

Meer nog, bij Neckermann zien ze dat we gemiddeld 12% meer uitgeven aan luxe en comfort in vergelijking met vroeger. Vooral de paasvakantie en de eerste week van juli zijn in trek bij de Belgische toeristen.

Travel Trends nam de proef op de som. Zoektrends van januari zijn nog niet beschikbaar maar onderzoek leert dat er in december al veel meer gezocht werd naar vliegtickets (+82%) en vliegvakanties (+222%) in vergelijking met een jaar geleden.

Meer Travel Trends in jouw mailbox ontvangen?

Categorieën
Blog

Disney ontvangt een patent voor metaverse pretpark

Disney heeft recent een patent ontvangen voor een ‘virtual world simulator’ die het mogelijk moet maken om gepersonaliseerde interactieve attracties aan bezoekers te tonen. De aanvraag dateerde al van 2020.

This is merely a prologue to a time when we’ll be able to connect the physical and digital worlds even more closely, allowing for storytelling without boundaries in our own Disney metaverse.

Bob Chapek, CEO van Disney

In tegenstelling tot heel wat andere gelijkaardige augmented reality projecten willen ze bij Disney geen gebruik maken van een headset, wel van hun eigen mobiele telefoon en een projector.

Op basis van jouw locatie zal een persoonlijke ervaring worden weergegeven die je in 3D kan projecteren in fysieke ruimtes, muren of objecten in het pretpark.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle recente Travel Trends

Categorieën
Blog

Femmebnb staat in de Hot 25 Travel Startups van PhocusWire

Elk jaar publiceert PhocusWire een lijst van 25 Travel Startups die we absoluut moeten volgen dat jaar.

Startups die in de lijst voorkomen zouden volgens diverse Travel Experts een grote kans hebben om tijdens deze uitdagende periode van de grond te komen én dankzij hun innoverend karakter ook in de nabije toekomst te blijven groeien.

Femmebnb, voor en door vrouwen

Bij Femmebnb kunnen vrouwelijke reizigers veilige en comfortabele vakantiehuizen boeken bij andere vrouwen. Zo hoopt Femmebnb een label te worden dat de gemoedsrust van alleenreizende vrouwen of vrouwengroepen kan verhogen.

Femmebnb is ook eigenaar van HerCommunity, een platform waar vrouwelijke hosts en reizigers van verschillende cultuur en afkomst contact kunnen leggen met elkaar en waar ze reisplannen kunnen maken met een virtuele reisagente (op basis van artificiële intelligentie).

Femmebnb geeft ook terug aan de maatschappij. Voor elke vakantie die via Femmebnb wordt geboekt worden jonge meisjes in Afrika op diverse manieren ondersteund.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe Travel Trends in jouw mailbox