Categorieën
Blog

Wat zijn de vakantietrends van 2021 volgens Airbnb?

Airbnb publiceerde deze week de resultaten van een onderzoek naar de travel trends van 2021 bij meer dan duizend Amerikanen. We lijsten de voornaamste resultaten even op.

De grens tussen vakantie en dagelijkse leven zal vervagen

Uit recensies op Airbnb blijkt duidelijk dat de grenzen tussen vakantie en het dagelijkse leven meer en meer zullen vervagen.

Woorden zoals “thuiswerk” en “werken op afstand” kwamen afgelopen zomer 125% meer voor dan voordien. Een kwart van de respondenten gelooft zelfs dat ze in de nabije toekomst dankzij telewerk kunnen leven en wonen waar ze willen.

We voelen ons het veiligst in een vakantiehuis

Veiligheid en hygiëne zijn (logischerwijs) dé belangrijkste vereisten bij het boeken van een vakantie. Om die reden zien we dat vakantiehuizen, voor het eerst sinds het bestaan van Airbnb, een appartement verdringen als favoriete type accommodatie.

Trekken we in 2021 vooral op autovakantie?

Onze voorkeur gaat naar vakanties dichtbij huis. 62% van de respondenten geeft aan dat ze een vakantie verkiezen met de wagen.

Tijdens die staycations zijn we vooral op zoek naar unieke verblijfplekjes en ervaringen. Denk aan extreme luxe-woningen, milieuvriendelijke boomhutten middenin het bos of een weekje meehelpen op de boerderij.

Als gevolg van bovenstaande trend kunnen we concluderen dat in 2021 de long-haul bestemmingen onder druk blijven staan. Echter geeft 36% van de respondenten wel aan dat ze blijven dagdromen over nieuwe vakantie-avonturen.

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

🚀 Of activeer, net als 200+ travel professionals, wekelijkse updates via WhatsApp via de button rechts onderaan.

Één reactie op “Wat zijn de vakantietrends van 2021 volgens Airbnb?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *