Categorieën
Blog

No More Travel Shaming in 2022

De crisis van het afgelopen anderhalve jaar heeft heel wat impact gehad op het consumentengedrag van de reiziger. Destination Think heeft daarom 9 travel trends voor 2022 opgelijst die bestemmingen en organisaties moeten helpen om meer en beter in te spelen op hun verwachtingen.

No more travel shaming

Zo lijkt er volgens Destination Think een einde te komen aan het schaamtegevoel dat in het begin van de pandemie bij reizigers de kop kwam opsteken. We hebben niet langer het gevoel dat we ons moeten verantwoorden om op vakantie te gaan.

Als het kan én als het mag, dan gaan we simpelweg op vakantie.

Langer op vakantie, naar verre bestemmingen

The Guardian gaat daar nog iets verder in. Volgens hen moeten we ons voorbereiden op een periode waarin heel wat reizigers lange reizen willen maken naar verre bestemmingen. Na 2 jaar eerder beperkte vrijheid te hebben wat betreft onze bestemmingskeuze, zijn fanatieke reizigers nu al bezig met het plannen van een nieuwe droomvakantie.

Flexibele boekingsvoorwaarden

Uiteraard zijn onze gewoontes met betrekking tot het boeken van vakanties ook veranderd. Iedereen verwacht dezer dagen flexibele voorwaarden en terugbetalingen indien een vakantie niet kan doorgaan zoals gepland.

Trip Stacking

Een gevolg van die onzekerheid is Trip Stacking. Een fenomeen dat door New York Times gebruikt wordt voor het geval dat reizigers die flexibele voorwaarden misbruiken om 2 vakanties te organiseren, waarvan ze er last-minute één van annuleren.

Blijf in 2022 op de hoogte van de meest recente travel trends. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *