Categorieën
Blog

Nederlandse luchthavens gaan testen met elektrisch vliegen

Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde gaan testen met elektrisch vliegen. Het doel is om binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten tussen Europese bestemmingen vanuit Nederland te laten vertrekken.

Uit onderzoek blijkt dat elektrisch vliegen potentieel kan bieden om steden binnen een straal van 500 tot 1.000 kilometer met elkaar te verbinden.

Het doel van het gezamenlijke testproject is om kennis op te doen over de haalbaarheid, potentieel en operationele werking van elektrisch vliegen tussen Europese bestemmingen.

“Met de proef willen we gezamenlijk een actieve rol pakken bij de doorontwikkeling van innovaties in de luchtvaart. We starten binnen Nederland waar we in een gecontroleerde omgeving kennis en ervaring kunnen opdoen zodat deze benut kan worden bij de verdere uitrol van elektrisch vliegen binnen Europa. De proef is ook voor de regio belangrijk. Behalve de snelle verbindingen die ontstaan, biedt elektrisch vliegen voor de Brainportregio kansen op het gebied van werkgelegenheid in bijvoorbeeld laadsystemen”, aldus Roel Hellemons (CEO van Eindhoven Airport) op Travelpro.nl.

Eerder viel op Globetrender ook al te lezen dat Electric Aviation Group tegen 2028 een eerste hybride passagiersvliegtuig voor meer dan 70 reizigers wil introduceren.

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *