Skiers

Het winterseizoen staat voor de deur en jaarlijks neemt de interesse voor skivakanties vanaf augustus toe. Voor het aankomende winterseizoen heerst er echter veel onzekerheid in de reissector. De stijgende inflatie en energieprijzen dwingen skiresorts tot tariefverhogingen. In het nieuws valt dan ook te horen dat toeristen twijfelen over hun jaarlijkse skivakantie. De redactie van Travel Trends nam daarom de zoekvolumes onder de loep aan de hand van historische data uit Google Search Console.

Zoektermenrapport voor skivakantie en skireizen

Hogere zoekvolumes naar skivakanties in vergelijking met 2021

Ondanks alle onzekerheden blijkt dat er vorige maand (september ’22) 17% meer zoekvolume zit op zoektermen zoals skivakantie en skireis boeken, in vergelijking met vorig jaar.

Dat percentage was tijdens de zomer zelfs nog een pak hoger. In de maanden juni, juli en augustus merkten we op dat er tot 39% meer interesse was naar skivakanties dan in 2021.

Minder interesse in skivakanties vergeleken met 2019 én groeiende onzekerheid omwille van energiecrisis en inflatie

Mogelijks is de daling van 39% naar 17% meer interesse wel te wijten aan groeiende onzekerheid bij de consument omwille van de inflatie en energietarieven.

De zoekvolumes van afgelopen maanden zitten wel nog niet op het niveau van voor corona. In vergelijking met 2019 zoeken we nog steeds 32% minder naar skivakanties.

Meer marketing inzichten ontdekken uit de reissector? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Travel Trends

Travel Trends Redactie
Travel Trends Redactie

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *