Travel Insights with Google

Google lanceert enkele nieuwe tools die handig van pas kunnen komen voor experts in de toeristische sector. Travel Insights heeft 3 belangrijke functies.

Destination Insights 

Deze functie vertelt hoe groot de vraag is naar een specifieke vakantiebestemmingen én vanuit welke bestemmingen die interesse afkomstig is. Toeristische diensten kunnen op deze manier ontdekken wanneer toerisme opnieuw hervat wordt en welke doelmarkten het interessants kunnen zijn om te bewerken. 

Bijvoorbeeld:

Uit recente berichtgeving blijkt bijvoorbeeld dat veel Belgen tijdens de kerstdagen naar Dubai of de Canarische Eilanden willen trekken. 

Uit Destination Insights blijkt dat de interesse in Dubai als vakantiebestemming voor Belgen de afgelopen 4 maanden bijna verviervoudigd is. Sinds november overstijgt de interesse zelfs het niveau van vorig jaar. Op dit moment zijn Belgen anderhalf keer zoveel geïnteresseerd in Dubai als vakantiebestemming, vergelen met vorig jaar. 

Best indrukwekkende cijfers voor Dubai, vergeleken met klassieke vakantiebestemmingen zoals Italië of Spanje.

Belgen hebben 1,5x zoveel interesse in Dubai als vakantiebestemming, vergeleken met een jaar geleden. Spanje en Italië hebben wel nog steeds te leiden onder de coronacrisis en zijn slechts voor de helft zo interessant.

Uit Destination Insights blijkt verder dat de Dominicaanse Republiek, Egypte en India, samen met de Verenigde Arabische Emiraten, op dit moment de favoriete reisbestemmingen zijn van Belgen. 

Hotel Insights 

Hotel Insights helpt hotels om gerichtere inspanningen te leveren. Naast real-time inzichten en data zijn er ook handleidingen te vinden hoe je aan de slag kan met Google My Business en Google Reviews. 

Travel Analytics Center

Het Travel Analytics Center is enkel beschikbaar voor ‘commerciële partners’ van Google. Airlines en Hotels die adverteren bij Google kunnen hun account koppelen om toegang te krijgen tot interessante benchmarks en marktinzichten. 

Elke week een overzicht van de laatste Travel Trends? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

🚀 Of activeer, net als 200+ travel professionals, wekelijkse updates via WhatsApp via de button rechts onderaan.

Would you like to share your thoughts?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *